600 гр. свинско месо от бут
4-5 картофа
3-4 моркова
2 тиквички
2-3 глави лук
100 мл вода
малко олио
на вкус сол и черен пипер
Нарежете всички зеленчуци на тънки филийки с една и съща дебелина (около 2 мм). Най-добре е да го направите на ренде, но може и на ръка. Нарежете месото на малки и тънки филийки.
В подходяща тавичка започнете да подреждате под наклон продуктите на слоеве: ред тиквички, ред моркови, ред лук, ред месо, ред картофи. Могат да бъдат вертикално поставени, но ако тавата е малко по-голяма, ще бъдат по-полегнали.
Отгоре подправете със сол и черен пипер, залейте с малко олио и с водата. Покрийте тавата с капак или фолио и печете 1 час на 180 градуса. След това отворете капака и печете, докато повърхността се зачерви приятно.