Просто и бързо ястие от достъпни съставки, което е подходящо и за делник, и за празнична трапеза! Бърз реден обяд в тавичка - само подреждаш пластовете и после печеш - нищо работа, а е много вкусно:
Бърз реден обяд в тавичка
Продукти:
600 г свински врат
1 глава лук
2-3 кисели краставици
600 г картофи
100 г пушен бекон
сол, смлян черен пипер на вкус
Провансалски подправки
Приготвяне:
Месото нарязваме на по-малки парчета, почистения лук нарязваме на полумесеци, а киселите краставички - на колелца.
Обелете картофите и ги нарежете на средно дебели кръгове.
Нарежете бекона на тънки филийки.
Започнете да подреждате всичко в тавата за печене.
Първо сложете месото равномерно на дъното.
Посолете, подправете и поръсете с подправки.
След това наредете лука, краставиците.
Отгоре поставете картофени колела.
Посолете, подправете и поръсете с още подправки.
Отгоре сложете резени бекон и покрийте с фолио.
Печете около 90 минути на 190°C.
След това отстранете фолиото и печете още около 10 минути.
Готово.
Пожелаваме ви добър апетит!