Ако досега не сте имали причина да се запасите старателно със зрели и сочни мандарини , то времето е дошло. Това е така, защото след днешната рецепта ще искате да печете тази прекрасен мандаринов сладкиш всеки ден! Само 10 минути за цялата подготовка и след това пращаме във фурната. Между другото, ще бъде изядено горе-долу толкова бързо.
Всичко е просто: ние ще приготвим мандаринов пай според принципа на пайовете за промяна на формата, в които пълнежът на дъното се карамелизира по време на печенето. Залейте нашите оранжеви кръгчета с тесто от кисело мляко . Трябва да е доста плътно, тъй като от мандарините ще излезе много сок. Съветвам ви първо да сложите на дъното пергамент.
Съставки
Мандарини 8 бр.
Пшенично брашно 300 гр
Яйце 3 бр.
Сол на вкус
Бакпулвер 2 ч.ч.
Масло 180 гр
Захар 100 g
Ванилия 1 щипка
Кисело мляко 200 мл
Подготовка
Към мекото масло добавете захар и ванилия. Разбийте всяко яйце поотделно. Пресейте брашното, солта и бакпулвера. Изсипете в сместа. Налейте кисело мялко и разбъркайте.
Обелете мандарините, нарежете на половинки. Поставете половинките мандарина на дъното на намаслената форма. Изсипете тестото.
Печете 40 минути до един час на 180 градуса.
Ако желаете, поръсете разтопен черен шоколад отгоре.. Насладете се сами и не забравяйте да споделите рецептата с приятелите си!