Редиш няколко ябълки само и изливаш сместа и по- вкусен сладкиш тази есен няма да хапнете

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Редиш няколко ябълки само и изливаш сместа и по- вкусен сладкиш тази есен няма да хапнете
Редиш няколко ябълки само и изливаш сместа и по- вкусен сладкиш тази есен няма да хапнете
60255
Редиш няколко ябълки само и изливаш сместа и по- вкусен сладкиш тази есен няма да хапнете
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

В студените есенни вечери, когато сърцето иска топлина, а стомахът нещо горещо, резен ябълков пай с чаша прясно сварен чай е по-съблазнителен от всякога. Неговият сладък аромат изпълва кухнята, горната част е побеляла със захар от глазурата, като първия сняг. Е как да не си приготвиш това изкушение

Историята на този прост ябълков пай произхожда от Германия - немско традиционно ястие от хляб, сметана, плодове и ликьор измина дълъг път, преди да се превърне в опростена, но гениална версия на себе си. Въпреки това има много версии и ние ще ви споделим топ 5 прости рецепти за шарлота , които определено си заслужава да опитате.

 

Как да приготвя сладкиш с ябълки

Класическа рецепта за Шарлота

Ще ви трябва:

5 яйца
180 г захар
160 г пшенично брашно
2 ябълки

Истинската шарлота трябва да се окаже великолепна поради разбитите протеини. Жълтъците и белтъците със захарта, разделени по равно, се разбиват отделно. В същото време е желателно последните да бъдат доведени почти до състояние на пяна. След това бавно се смесват с белтъците, добавя се пресятото брашно и се омесва въздушна тесто.

Тестото трябва да се разпределя равномерно на дъното на формата, а отгоре да се нарежат резени необелени ябълки. Ябълките, между другото, е по-добре да изберете кисел сорт. Печете сладкишът за 35 минути на 200 градуса.

 

Ябълков сладкиш с извара

Ще ви трябва:

160 г пшенично брашно
100 г извара
3 ябълки
2 с.л. л. заквасена сметана
2 яйца
2 г ванилия
1 супена лъжица бакпулвер
сол на вкус

Разликата между този пай е, че тестото е по-тежко, леко солено, заради изварата, но не много. За да постигнете перфектния резултат, първо разбийте изварата с лъжица захар много внимателно, за да получите възможно най-малко бучки. Разбийте отделно яйцата с останалата захар и ванилия, смесете с извара и заквасена сметана, разбийте до гладкост (за това е подходящ блендер). Добавете брашното и омесете гъсто тесто.

Сложете част от тестото в намазнена форма, разпределете нарязаните ябълки, изсипете останалото тесто и печете шарлотата във фурната за 35 минути на 200 градуса.

 

Ябълков сладкиш с кисело мляко

Ще ви трябва:

600 гр. ябълки
200 г захар
150 г пшенично брашно
150 мл кисело мляко
2 яйца
1 супена лъжица лимонов сок
0,5 ч.л. канела

Тя е още по-лесна за приготвяне - не е нужно да разбивате жълтъците с белтъците отделно, освен това, поради големия брой ябълки се оказва много сочна. Предварително ги обелете, нарежете, поръсете с лимонов сок и поръсете с канела.

Разбийте яйцата със захарта до пяна, добавете пресятото брашно и омесете тестото. Към него добавете ябълки, разбъркайте и сложете сместа с плодовете във формата. Печете за 35 минути на 200 градуса.

 

Шарлота с коняк

Ще ви трябва:

180 г захар
160 г пшенично брашно
4 яйца
4 ябълки
2 г ванилия
1 ч.л. бакпулвер
2 с.л. л. коняк
1 супена лъжица лимонов сок

Нарежете ябълките, смесете с лимонов сок, коняк, канела и 3 с.л. л. захар. Нека плодът пусне сока. През това време пригответе тестото: разбийте отделно белтъците и жълтъците, след което разбъркайте. Добавете пресятото брашно с бакпулвера. Изсипете тестото във формата и наредете ябълките отгоре. Печете тортата за 35 минути на 190 градуса.

 

Ябълков сладкиш в тиган

Ще ви трябва:

70 пшенично брашно
120 г захар
2 ябълки
3 яйца
1 ч.л. бакпулвер
1 супена лъжица масло
40 мл слънчогледово масло

Можете да направите без фурна, а за това консистенцията на тестото трябва да е течна. Така че, нарежете ябълките на тънки резенчета и запържете в растително масло под капака. Докато ябълките се карамелизират , разбийте яйцата със захарта, добавете брашното с бакпулвера. Изсипете тестото върху ябълките и гответе под капака на слаб огън за 15 минути. Когато горната част започне да хваща коричка, намажете я с масло, обърнете шарлотката и гответе тортата още 15 минути.

Има много рецепти за сладкиши с ябълки , а резултатът е невероятно лакомство за чай. Преди сервиране се поръсва с пудра захар, но дори и без нея шарлотът изглежда апетитно, особено ако обичате да слагате ябълки отгоре. Всъщност не е задължително да са ябълки - много често вместо тях се използват сливи, в допълнение придават още по-красив розов цвят. Експериментирайте с пълнежа и вече имате рецептите за тест !

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft