Тази Торта в тенджера на практика няма недостатъци, тя е практична, декоративна и много вкусна. Идеален е за рождени дни и други празнични поводи, а можете да я приготвите и в обикновени дни, защото е много лесна за направа.
Не ви е необходима форма за торта с ринг, можете да приготвите тортата и в обикновена тенджера, само трябва да я покриете с прозрачно фолио предварително. Не ви трябва и фурна, защото тортата е от бисквити и много, много вкусен шоколадов крем.
Има страхотен вкус, не е много мека, а бисквитите омекват приятно от крема и се топят в устата. Всичко става много лесно, а най-хубавото е, че няма да изцапате куп чинии и ще я приготвите сравнително бързо. Ако ви харесва нашето предложение за украса, използвайте го, а ако желаете можете да я декорирате по ваш вкус. Ето необходимите продукти за тази Божествена бисквитена торта в тенджера:
Божествена бисквитена торта в тенджера
Продукти:
- 2 чаши прясно мляко (400-500 мл)
- 2 жълтъка от пресни яйца
- 1/2 чаша захар
- 2-3 супени лъжици нишесте
- 1 супена лъжица масло
- 1 пакетче ванилова захар
- 200 мл сладкарска течна сметана (или прясно, несолено крема сирене)
- 80 гр.
За шоколадовата глазура:
- 1/2 чаша течна сметана
- 80 г шоколад
- 1 супена лъжица какао на прах
Приготвяне:
Сложете млякото в тенджера, добавете два жълтъка, захарта, ваниловата захар и нишестето, след което разбъркайте добре с телена бъркалка, докато съставките се смесят. Сложете тенджерата на огъня и варете на умерена температура при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти като пудинг.
Добавете маслото към топлия крем и разбъркайте, за да се разтопи и поеме. След това добавете начупения на кубчета шоколад, след което разбъркайте, докато се разтопи и се получи шоколадов крем. Оставете малко да се охлади, след което постепенно започнете да добавяте крема сиренето/течната сметана (студена от хладилника).
Разбийте с миксер, докато се смесят. Можете също така да разбиете сметаната настрани, да я добавите и да я смесите с охладения крем с помощта на лъжица или шпатула. С това кремът е готов. Отворете всички бисквитки на работния плот, за по-лесна работа.
Върху всяка бисквита се разпределя по една лъжица от крема. Застелете съда, в който ще поставите тортата, с фолио. Започнете да редите бисквитите в кръг, по стените на съда, като оформяте концентрични кръгове.
Спазвайте реда, ако искате тортата да е още по-декоративна, т.е. един кръг да е със светли, а друг с кафяви бисквити. Но може да приготвите и цялата торта с един вид бисквити, няма да загуби вкуса си.
Когато приключите с реденето на бисквитите (уверете се, че всички празнини са запълнени, а в центъра при необходимост използвайте натрошени бисквитки), намажете отгоре с останалия крем. Покрийте отгоре с фолио и оставете тортата в хладилника да се охлади.
ЗА УКРАСА: Обърнете стегналата и охладена тортата върху десертна чиния. Разбийте сметаната и покрийте цялата торта отгоре и отстрани. Върнете в хладилника, докато приготвите глазурата.
Загрейте сладкарската сметана (не трябва да завира), след което добавете начупения на кубчета шоколад. Добавете лъжица какао на прах, след което разбъркайте, докато се разтопи добре и съставките на глазурата се смесят. Залейте тортата и украсете по желание.
Да ви е сладко!