Ако обичате гозбите с патладжани , днес ви предлагаме чудесна рецепта за патладжани за зимата - затворете ги в буркани със специалната заливка и ще имате вкуса на лятото дори през студените зимни дни, когато навън вали сняг. Патладжани в буркани за зимата - нов начин да се насладите на любимия летен зеленчук! Ароматни и без горчивината - само изкусителният пикантен вкус на патладжан на скара с подправки, чесън и ароматно масло! Ето рецептата:
Пикантни патладжани в буркани
Продукти:
1 кг патладжан
2 дафинови листа
сол
1 литър вода
750 мл бял, червен или ябълков оцет
1 люта чушка, нарязана
риган и чесън на вкус
зехтин и слънчогледово олио
Приготвяне:
1.
2. Изпечете патладжаните на скара без олио, докато се появят ивици от двете страни.
3. Смеесте вода, оцет и дафинов лист, сложете на огъня.
4. Докато ври, добавете пържените патладжани, варете една минута, извадете.
5. Прехвърлете патладжаните върху кърпа, оставете ги да изсъхнат леко.
6. Нарежете чесъна и лютата чушка на филийки. Сложете риган, чесън, люти чушки и патладжан на слоеве в бурканите.
7. Залейте патладжаните наполовина със смес от слънчогледово олио и зехтин.
8. Затворете бурканите с капаци, поставете в тенджера с вода.
9. Покрийте с кърпа, сложете на огъня. Оставете водата да заври и варете 10 минути.
10. Охладете бурканите, като ги поставите с главата надолу.
Готово! В тази форма патладжаните ще се съхранят дълго време и ще запазят невероятния си вкус и аромат.