Редя патладжаните в буркани и заливам с олио - само така ги ядем зимно време! Леко пикантни, че да не можеш да спреш:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Редя патладжаните в буркани и заливам с олио - само така ги ядем зимно време! Леко пикантни, че да не можеш да спреш:
Редя патладжаните в буркани и заливам с олио - само така ги ядем зимно време! Леко пикантни, че...
64739
Редя патладжаните в буркани и заливам с олио - само така ги ядем зимно време! Леко пикантни, че да не можеш да спреш:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако обичате гозбите с патладжани , днес ви предлагаме чудесна рецепта за патладжани за зимата - затворете ги в буркани със специалната заливка и ще имате вкуса на лятото дори през студените зимни дни, когато навън вали сняг. Патладжани в буркани за зимата - нов начин да се насладите на любимия летен зеленчук! Ароматни и без горчивината - само изкусителният пикантен вкус на патладжан на скара с подправки, чесън и ароматно масло! Ето рецептата:

Пикантни патладжани в буркани

Продукти:

1 кг патладжан

2 дафинови листа

сол

1 литър вода

750 мл бял, червен или ябълков оцет

1 люта чушка, нарязана

риган и чесън на вкус

зехтин и слънчогледово олио

Приготвяне:

1.

Нарежете патладжаните на филийки, поръсете със сол и оставете за 2 часа. След това подсушете с кърпа.

нарязан патладжан

2. Изпечете патладжаните на скара без олио, докато се появят ивици от двете страни.

патладжани на скара

3. Смеесте вода, оцет и дафинов лист, сложете на огъня.

марината с дафинов линст

4. Докато ври, добавете пържените патладжани, варете една минута, извадете.

патладжани с марината

5. Прехвърлете патладжаните върху кърпа, оставете ги да изсъхнат леко.

патладжани за зимата

6. Нарежете чесъна и лютата чушка на филийки. Сложете риган, чесън, люти чушки и патладжан на слоеве в бурканите.

патладжани в буркани

пикантни патладжани

7. Залейте патладжаните наполовина със смес от слънчогледово олио и зехтин.

патладжани в олио

8. Затворете бурканите с капаци, поставете в тенджера с вода.

патладжани стерилизация

9. Покрийте с кърпа, сложете на огъня. Оставете водата да заври и варете 10 минути.

патладжани в буркани

10. Охладете бурканите, като ги поставите с главата надолу.

патладжани консервирани

Готово! В тази форма патладжаните ще се съхранят дълго време и ще запазят невероятния си вкус и аромат.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft