Отличен съвет как да приготвите свинското по нов начин, така че да стане сочно и изключително вкусно, без да трябва да го обработвате по някакъв специален начин преди печенето.
Без сложна или дълга подготовка, а резултатът е наистина страхотен. Запишете си рецептата за тези Свински филийки на фурна с чесън и майонеза :
Свински филийки на фурна с чесън и майонеза
Продукти:
- Свинско (може всякакво месо - аз използвах филе) - 1 кг
- Доматен сос или пюре - 3 супени лъжици
- Заквасена сметана - 2 супени лъжици
- Майонеза - 2 супени лъжици
- Горчица - 1 супена лъжица
- Чесън - 2 скилидки
- Твърдо сирене - 150 гр.
- Смлян черен пипер
- сол
За гарнитура (по избор):
- Картофи - варени, печени, пържени
- ориз
- паста
- Салата от пресни зеленчуци
Приготвяне:
Измийте, подсушете и нарежете месото на филийки.
Снимка: pixabay
Ако искате да направите ястието специално, можете да изберете екзотични ароматни подправки, но е напълно достатъчно да използвате само сол и смлян черен пипер.
Смесват се с доматен сос или пюре, след което със сместа се натриват пържолите и се мариноват в хладилника – за няколко часа, в идеалния случай за една нощ.
След това отново можем да посолим.
Поставете месото в тава, застлана с хартия за печене.
В купа смесете счукания чесън със сметаната, горчицата и майонезата .
Намажете всяко парче месо със сместа.
Поръсете с настърган кашкавал.
Снимка: pixabay
Печете в загрята фурна на 180 градуса около 30 минути .
Снимка: pixabay
Съвет на редактора:
Ако искате месото да е по-крехко, препоръчваме да го мариновате поне час преди приготвяне. Просто поръсете малко олио, сол и черен пипер .
Също така препоръчваме да поръсите готовите пържоли с пресни билки - например магданоз, розмарин или пресен лук.
Желаем ви добър апетит! :-)