Режа ягодите на ситно и ги заливам с кондензираното мляко. Когато е готово, насладата е райска!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Режа ягодите на ситно и ги заливам с кондензираното мляко. Когато е готово, насладата е райска!
Режа ягодите на ситно и ги заливам с кондензираното мляко. Когато е готово, насладата е райска!
3592
Режа ягодите на ситно и ги заливам с кондензираното мляко. Когато е готово, насладата е райска!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Наскоро първите ягоди се появиха по магазините и това е добър повод да разберете какво можете да приготвите с тях. Нашето предложение е вкусен и много лек ягодов десерт .

Той ще бъде идеален за все по-топлите дни и ще зарадва небцето на цялото ви семейство.

Така че не се колебайте повече, просто се запознайте с рецептата, разберете какви съставки ще ви трябват и направете на семейството си тази сладка изненада. Десертът определено ще остане с вас за дълго време, защото е просто перфектен. Така че да се захващаме за работа. 

Най-важната съставка на десерта са, разбира се, ягодите. Само те обаче, макар и вкусни, не са достатъчни. Ще ви трябват и други продукти. Всички те са изброени по-долу. Проверете внимателно и не пропускайте нито една съставка, защото всяка от тях ще ви помогне да създадете този перфектен десерт.

Лек ягодов десерт

Продукти:

  • 150 гр. + 100 гр. ягоди 
  • 150 ml кондензирано мляко
  • 200 мл сметана 36%
  • 10 г желатин 
  • 40 мл вода
  • 30 г захар
  • 2 g агар агар на прах

Приготвяне:

Отстранете дръжките на ягодите и след това ги измийте старателно. Нарежете 150 грама от този плод на тънки филийки и ги сложете в купа. Изсипете кондензираното мляко върху плодовете и ги разбийте до еднородна и гладка каша. Добавете сметаната и комбинирайте съставките, като отново пасирате. 

пасирани ягоди

Разтворете желатина във вода и го изсипете в ягодовата смес. Смесете съставките. Когато се обединят, изсипете сместа в ниска кръгла чиния. Разпределете го равномерно и след това го поставете в хладилника да стегне. 

Останалите ягоди, нарязани на парчета, се запичат със захарта в тиган. Към тях добавете агар агар на прах, разтворете го и след това изсипете полученото "сладко" върху предварително приготвената и охладена ягодова маса.

желиран ягодов десерт

Оставете всичко в хладилника за 3 часа и е готово. Нарежете на парчета и сервирайте на членовете на семейството.

Да ви е сладко!

 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft