Ретро великденски бисквити от месомелачката - класика в жанра, ненадминати по вкус:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ретро великденски бисквити от месомелачката - класика в жанра, ненадминати по вкус:
Ретро великденски бисквити от месомелачката - класика в жанра, ненадминати по вкус:
21019
Източник: gotvach.bg
Ретро великденски бисквити от месомелачката - класика в жанра, ненадминати по вкус:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Няма начин да не си ги спомняте - навремето това бяха най-често приготвяните великденски сладки във всеки дом. Гъсенички с амонячна сода или Сладки от месомелачката - всеки ги има записани по различен начин, но рецептата е една.

Днес ви предлагаме да си припомним заедно най-популярната рецепта за великденски курабийки от миналото - лесни са и ненадминати на вкус!

Великденски сладки от месомелачката

Продукти:

3 яйца

400 гр. кристална захар

3/4 ч.ч. разтопена мас

1/2 ч.ч. кисело мляко

2 пак. амонячна сода

1 ч.л. сода бикарбонат

2 пак. ванилия

кората на 1 лимон

1 кг брашно

Приготвяне:

В купа разбийте с помощта на миксер яйцата заедно със захарта и ванилиите, прибавете разтопената мас (не гореща) и настърганата кора на лимона.

Отделно в киселото мляко прибавете двата вида сода, разбъркайте и след като шупне, прибавете към яйчената смес, отново разбъркайте. Оставете сместа за около 20 минути така, за да се разтвори добре захарта като периодично разбърквате.

В голям съд пресейте брашното, направете си кладенче, за да поставите течната смес в него, замесете твърдо нелепнещо тесто. Колкото е по твърдо тестото, толкова по назъбени ще станат курабийките.

Завийте тестото със стреч фолио, за да не засъхва за два часа, много е важно тестото да престоява, затова не избягвайте тези стъпки.

С ръчна машинка за мелене на кайма със специална представка започнете да прекарвате тестото през нея. Изрежете бисквитените курабийки на ленти 6-7 см дълги и подредете в намазана с олио тава на разстояние една от друга със назъбената част на бисквитите нагоре

Печете в предварително нагрята фурна на 200 градуса до лек златист цвят. Колкото повече престояват курабиите толкова по пръхки и меки стават, като ги съхранявате в затворен съд или найлонов плик.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft