Рецепта без конкуренция: Крем пита за 30 минути - идеална за новаци и нетърпеливци

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Рецепта без конкуренция: Крем пита за 30 минути - идеална за новаци и нетърпеливци
Рецепта без конкуренция: Крем пита за 30 минути - идеална за новаци и нетърпеливци
admin
Добавена от: admin
71763
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1.3 л прясно мляко 
1 пак. масло 
6 супени лъжици брашно 
6 яйца 
18 супени лъжица захар (бяла или кафява) 
2 пак. ванилов пудинг 
1-2 пак. сметана за разбиване 
2 готови блата/кори за торта (може и бутер тесто)

При споменаването на крем пита първото нещо, което сигурно ви идва на ум е фин сладкиш, чието приготвяне отнема много време и усилия. Но тази рецепта е нещо съвсем различно. За нея не са ви нужни знания и опит. Отделете само половин час и ще получите най-добрата крем пита, която някога сте опитвали!

1. Разделете яйцата на жълтъци и белтъците и разбийте белтъците на сняг.

2. Излейте половината от млякото в блендер, добавете жълтъците, захарта, брашното и пудинга, и разбъркайте всичко добре до получаване на еднородна смес без бучки.

3. Другата половина от млякото поставете в тенджера и добавете маслото към нея. Загрейте, докато млякото почти кипне или докато маслото се разтвори напълно, след което свалете от огъня.

4. Изсипете сместа с пудинга в горещото мляко, сложете на котлона и бъркайте, докато всичко стане еднородно и кремът се сгъсти.

5. Накрая в тенджерата добавете внимателното разбитите белтъци и на най-ниската скорост на миксера разбийте всичко добре, докато сместа се хомогенизира.

6. Първата кора сложете в дълбока тавичка и изсипете върху нея получения крем. Заравнете с лъжица.

7. Разбийте сметаната и я нанесете върху крема. Покрийте с втората кора.

Съвети:

- За да ви е по-лесно да разрежете крем питата, може предварително да нарежете горната кора на квадрати.

- Ако не обичате сметана, може спокойно да я пропуснете, няма да се отрази на прекрасния вкус! 

- Ако използвате бутер тесто, предварително го разрежете на две и изпечете корите до зачервяване.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft