Една от най-любимите български гозби безспорно са чушките бюрек, панирани и пълнени с апетитно нашенско бяло сиренце! Спомням си как баба ги пържеше до късно през нощта навремето, за да хване нощната тарифа на тока и да не загрява допълнително и без това горещата кухня през лятото...
Но най-вече си спомням аромата и вкуса на пълнените панирани червени чушки - можеш да изядеш и 10, а са още по-вкусни, когато са студени от хладилника!
Днес ще ви припомня тази любима и малко позабравена рецепта за Чушки бюрек със сирене - изобщо не е трудно да си ги приготвите у дома:
Чушки бюрек със сирене
Необходими продукти за чушки бюрек:
- 4 печени чушки
- 100 г сирене
- брашно
- галета
- 4 яйца
- магданоз
- черен пипер
- масло
- мазнина - за пържене
Начин на приготвяне:
Изпечените предварително чушки се почистват от семки и люспи. Сиренето, маслото, подправките, магданозът и едно яйце се объркват до еднородна смес.
Чушките бюрек се пържат в сгорещена мазнина до апетитен загар.
Снимка: Umami Days
Поднесете ги с още прясно сирене или сос по желание - доматен или млечен.
Най-вкусни са, когато изстинат напълно, а дори е препоръчително да ги охладите преди поднасяне.
Снимка: Gotvach.bg
Да ви е сладко!
Редакция: екип "За Жената"
Заглавна снимка: www.velikakuhinja.com