Отделете белтъците от жълтъците в средно голяма тенджера. Към белтъците прибавете смлените ядки и половин килограм захар. В тенджерка поставете около 2 пръста вода и поставете на огъня да заври. След това сложете тенджерата с белтъците, орехите и захарта отгоре.
Варете сместа на водна баня на умерен огън 27 минути, като разбърквате на всеки 2-3 минути. След като се свари, дръпнете настрани и я оставете хубаво да се охлади.
Междувременно разбийте жълтъците с 8-те супени лъжици захар (добавяйте ги една по една), докато получите компактна маса (цветът ще се промени до много бледо жълто).
Прехвърлете разбитите жълтъци в тенджерка и отново варете на водна баня 13-15 минути (докато захарта се разтопи хубаво, а масата се сгъсти). Задължително е непрекъснато да разбърквате.
Когато се свари кремът, добавете вътре цялото масло, нарязано на кубчета, за да се разтопи по-бързо. Разбъркайте хубаво.
Разтопете и шоколада на водна баня или в микровълнова фурна, добавете го към крема с жълтъците и маслото, объркайте, докато сместа стане гладка. Оставете съда да изстине до стайна температура, а след това го поставете в хладилник (така кремът няма да се разтича).
Докато кремът се охлажда, проверете дали сместа за тестото (белтъците) е охладена до стайна температура, след което добавете 3-те супени лъжици брашно и хубаво разбъркайте. С малка лъжичка или шприц оформете от сместа малки купчинки в тавичка, покрита с хартия за печене (с шприц ще са по-хубави и правилни).
Изпечете ги в добре загрята фурна на 160 градуса точно 15 минути (ако са малки), 16 минути (ако са средни) или 17 минути (ако са по-големи). За да сте сигурни, че са готови, отворете фурната и пипнете отгоре. Трябва повърхността им да е мека, но все пак да се усеща като коричка. Не трябва да бъдат препечени.
Оставете ги да се охладят и след това ги слепете две по две с крема. Намажете от крема с помощта на нож върху едната половинка, вземете второ кръгче и го залепете добре, като притиснете леко. Веднага поставете ореховките в хладилник и ги оставете там за една нощ, преди да ги поднесете.