Рецепта в снимки: перфектните домашни ореховки (като от сладкарницата)

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сладки
Рецепта в снимки: перфектните домашни ореховки (като от сладкарницата)
Рецепта в снимки: перфектните домашни ореховки (като от сладкарницата)
admin
Добавена от: admin
173782
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

280 гр. орехи (смлени)

500 гр. захар

8 яйца

8 супени лъжици захар

3 супени лъжици брашно

250 гр. масло

100 гр. шоколад за готвене

Отделете белтъците от жълтъците в средно голяма тенджера. Към белтъците прибавете смлените ядки и половин килограм захар. В тенджерка поставете около 2 пръста вода и поставете на огъня да заври. След това сложете тенджерата с белтъците, орехите и захарта отгоре.

перфектните ореховки

Варете сместа на водна баня на умерен огън 27 минути, като разбърквате на всеки 2-3 минути. След като се свари, дръпнете настрани и я оставете хубаво да се охлади.

Междувременно разбийте жълтъците с 8-те супени лъжици захар (добавяйте ги една по една), докато получите компактна маса (цветът ще се промени до много бледо жълто).

перфектните ореховки 1

Прехвърлете разбитите жълтъци в тенджерка и отново варете на водна баня 13-15 минути (докато захарта се разтопи хубаво, а масата се сгъсти). Задължително е непрекъснато да разбърквате.

Когато се свари кремът, добавете вътре цялото масло, нарязано на кубчета, за да се разтопи по-бързо. Разбъркайте хубаво.

Разтопете и шоколада на водна баня или в микровълнова фурна, добавете го към крема с жълтъците и маслото, объркайте, докато сместа стане гладка. Оставете съда да изстине до стайна температура, а след това го поставете в хладилник (така кремът няма да се разтича).

перфектните ореховки 2

Докато кремът се охлажда, проверете дали сместа за тестото (белтъците) е охладена до стайна температура, след което добавете 3-те супени лъжици брашно и хубаво разбъркайте. С малка лъжичка или шприц оформете от сместа малки купчинки в тавичка, покрита с хартия за печене (с шприц ще са по-хубави и правилни).

перфектните ореховки 3

Изпечете ги в добре загрята фурна на 160 градуса точно 15 минути (ако са малки), 16 минути (ако са средни) или 17 минути (ако са по-големи). За да сте сигурни, че са готови, отворете фурната и пипнете отгоре. Трябва повърхността им да е мека, но все пак да се усеща като коричка. Не трябва да бъдат препечени.

перфектните ореховки 4

Оставете ги да се охладят и след това ги слепете две по две с крема. Намажете от крема с помощта на нож върху едната половинка, вземете второ кръгче и го залепете добре, като притиснете леко. Веднага поставете ореховките в хладилник и ги оставете там за една нощ, преди да ги поднесете.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft