Рецепта за вкусен кадаиф
7 Март 2014
27571
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Кадаифът се подрежда в тавичка. Поръсва се с олиото и се пече около 1 1/2 час до 2 часа в предварително загрята фурна на 150 градуса. Бадемите се накълцват ситно, а лимонът и портокалът се нарязват на тънки кръгчета. В тенджера се смесват водата със захарта и ванилията. Добавят се лимоните и портокалите. Сиропът се вари 20 минути на слаб огън, докато добие жълтеникав цвят и се сгъсти. След като се изпече кадаифът, се оставя да се охлади. Отгоре се подреждат равномерно бадеми и стафидите, отцедените парчета лимон и портокал. Кадаифът се залива с охладения сироп.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари