Рецепта за вкусни домашни кебапчета
31 Юли 2014
45938
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
750 гр. мляно телешко месо
250 гр. мляно агнешко месо
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка Вегета
1/2 чаена лъжичка черен пипер
4 скилидки чесън
1 голяма глава лук
1 супена лъжица извара
малко газирана вода
малко олио
100 гр. брашно
Нарежете лука и чесъна ситно, добавете в каймата заедно с другите съставки. Омесете добре каймата, докато стане еднородна. Оставете да престои поне 6 часа. Намажете тигана с малко олио и оставете да се загрее добре. С ръце оформете кебапчета от каймата и запържете от двете страни до готовност. След като са готови кебапчетата, в същия тиган запечете хлебчетата, с които ще поднесете кебапчетата. Поръсете ги със смес от малко вода и олио.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари