Вкусна стърганица на фурна - рецепта за всеки джоб! Никой не вярва, че вътре няма мръвка:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вкусна стърганица на фурна - рецепта за всеки джоб! Никой не вярва, че вътре няма мръвка:
Вкусна стърганица на фурна - рецепта за всеки джоб! Никой не вярва, че вътре няма мръвка:
3252
Вкусна стърганица на фурна - рецепта за всеки джоб! Никой не вярва, че вътре няма мръвка:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Обилен и вкусен обяд, който е чудесен заместител на месните ястия, а същевременно евтин и много вкусен. Основната звезда тук е патладжанът, който, приготвен така, се превръща в истински кулинарен шедьовър! Непременно опитайте този вариант на Стъргана мусака с патладжани и ще останете очаровани:

Стъргана мусака с патладжани

Продукти:

  • 2 патладжана
  • 1 чаена лъжичка сол
  • 3 яйца
  • сол, черен и червен пипер на вкус
  • 2 скилидки чесън
  • 3 супени лъжици доматено пюре
  • 100 г брашно
  • 1 глава лук
  • 1 голям морков
  • сол, черен пипер, сух чесън
  • 100 г настърган кашкавал
  • пресен копър или сирене
  • галета за поръсване

Приготвяне:

1.

Патладжаните се обелват и настъргват, посоляват се и се разбъркват добре. Оставете ги върху гевгир за 5 минути.

настърган патладжан

2. Изцедете ги добре с ръце, за да излезе възможно най-много сок.

изцеждане патладжан

3. Добавете яйцата в купата с отцедените патладжани и подправете на вкус. Разбъркайте.

патладжан с яйца

4. Добавете настъргания лук, доматеното пюре и брашното и всичко омесете до хомогенна смес. Дръпнете настрана.

патладжанена смес

4. Задушете нарязания лук в малко олио в тиган, след което добавете настъргания морков. Подправете на вкус и оставете да къкри на умерена температура до омекване на зеленчуците.

задушен морков

5. Поръсете галета на дъното на средно голяма форма за печене, за да покриете дъното. Разпределете половината от патладжанената смес.

форма с патладжани

6. Разпределете задушения морков с лук и отгоре поръсете ситно нарязан копър или магданоз.

настъргани моркови

7. Отгоре разпределете настъргания кашкавал, след което разпределете втората половина на патладжана.

патладжанена мусака

8. Поръсете галета и напръскайте малко зехтин. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 35 минути.

мусака с патладжани

Оставете да изстине, след което сервирайте. 

мусака с настърган патладжан

настъргана патладжанена мусака

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft