Рецепта за домашен хляб без месене

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Рецепта за домашен хляб без месене
185116
Източник: 24chasa.bg
Снимков материал: pixabay.com
Рецепта за домашен хляб без месене

Петя Маркова ви предлага рецепта за лесен хляб, който тя често замесва преди работа и изпича, когато се прибере - с хрупкава коричка и мека среда.

Необходими продукти:

3 ч.ч. брашно (каквото си изберете, може да се смесват различни видове), 1,5 ч.ч.

хладка вода, 1ч.л. сол, на върха на 1 ч.л. суха мая (предполагам около 2 г или по-малко), няколко обезкостени черни маслини

Начин на приготвяне

1. Смесваме брашното, солта и маята и към тях прибавяме хладката вода и маслините. Разбъркваме добре до като получим нещо средно между гъста каша и тесто.

2. Оставяме го в съда за десет часа на стайна температура да втаса. След това съдът се е изпълнил с гъста каша с много мехури.

3. Изсипваме сместа върху набрашнен плот и я овалваме в брашно, без да месим. Загряваме във фурната и съда с капак, който предварително сме намазали с олио.

4. Изсипваме всичкото тесто в загретия съд, затваряме капака и печем 30-35 мин на 230 градуса. След това го махаме, за да може за още около 10-15 мин хлябът да се зачерви.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft