Ако започнете веднага, в следващите 45 минути ще имате цяла тава крем банани
200 милилитра вода
750 грама захар
2 пакетчета желатин
100 грама шоколад
Екстрактът от банан (количеството зависи от вкуса)
Изсипете водата в тенджера, добавете захарта и оставете да заври. След като заври, оставете да се охлади и след това добавете желатинът, който трябва предварително да се смеси с малко вода. Поставете тенджерата на слаб огън и разбърквайте около 5 минути. Изсипете сместа в купа и разбъркайте с миксер около 5 минути, след което добавете екстракт от банан и продължете още малко.
Намажете тавата с олио и бързо изсипете сместа, а веднага след това и поставете върху нея глазура от разтопения шоколад и разнесете равноправно по цялата повърхност. Оставете в хладилник да се охлади.
Имайте предвид, че според тази рецепта крем бананите се правят в тава и ще получите един вид торта, но ако успеете да намерите форми с техния оригинален вид можете да ги направите и така. Или пък, бъдете креативни и направете в различни форми по Ваше желание.