Рецепта за ефирен сладкиш с извара, който става нежен и толкова ефирен
15 Септември 2020
5992
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Много хора знаят за сладкиша с извара, защото прилича на този от детството. Готви се много по-бързо и лесно от всеки кекс, но в същото време се оказва също толкова вкусен и въздушен, топящ се в устата. Ако домакинята има миксер в кухнята, това устройство може да опрости готвенето.
Рецепта:
- 500 г извара;
- 4 яйца;
- 4 с.л. сметана;
- 140 г - захар;
- 1 стр.
- ванилова захар;
2 с.л. - брашно;
60 г - стафиди (по желание);
20 г - масло (за омазняване на формата);
2 с.л. л. - пудра захар;
0,5 ч.л. - сол.
Подготовка
- Разбийте изварата с миксер или блендер до гладка смес, така че да няма бучки.
- Добавете жълтъците, оставете белтъците в друг съд. Разбъркайте добре и добавете ванилова захар и половин гранулирана захар, след това стафиди и заквасена сметана.
- След като смесите старателно, добавете брашно. Разпределете всички съставки равномерно в тестото.
- Вземете купата с белтъци и добавете малко сол и останалата захар. Разбийте, докато станат на пяна.
- Бавно изсипете в изварата, разбъркайте.
- Намажете формата с мазнина и след това изсипете сместа, изравнете горната част с шпатула.
- Печете във фурната за 50 минути при 170 ° C.
Оставете ястието да се охлади. След охлаждане можете да украсите с пудра захар и да сервирате.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари