Рецепта за италиански хляб чабата без месене

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Рецепта за италиански хляб чабата без месене
36313
Снимков материал: pixabay.com
Рецепта за италиански хляб чабата без месене

Необходими продукти:

500 гр. брашно
1/2 прясна мая
 1 чаена лъжичка сол
300 мл вода
1/2 чаена лъжичка захар

Приготвяне:

В пластмасов съд се поставят всички съставки. С дървена лъжица се разбърква няколко пъти, докато всички съставки не се съединят. Най-трудната част от работата е завършена :) 
Пластмасов съд, покриваме с кърпа и оставяме тестото да престои 10-12 часа. Ако е твърде топло, тестото може да се остави и в хладилник. 
След 12 часа е готово за печене. Включете фурната на 200 ° C и тавата за печене (която трябва да има капак) поставете добре да се затопли. 

Забележка: италианците този хляб го наричат "​​чабата" .

Може да ви послужи за приготвяне на вкусни брускети. 
Когато съдът е топъл, хлябът се прехвърля в него и се пече 30 минути на 200 ° C с капак и още 15 минути без. 
Хлябът трябва да се охлажда минимум един час, за да бъде хрупкав и лесен за храносмилане.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft