25 Април 2014
36374
Снимков материал: pixabay.com
Необходими продукти:
500 гр. брашно
1/2 прясна мая
1 чаена лъжичка сол
300 мл вода
1/2 чаена лъжичка захар
Приготвяне:
В пластмасов съд се поставят всички съставки. С дървена лъжица се разбърква няколко пъти, докато всички съставки не се съединят. Най-трудната част от работата е завършена :)
Пластмасов съд, покриваме с кърпа и оставяме тестото да престои 10-12 часа. Ако е твърде топло, тестото може да се остави и в хладилник.
След 12 часа е готово за печене. Включете фурната на 200 ° C и тавата за печене (която трябва да има капак) поставете добре да се затопли.
Забележка: италианците този хляб го наричат "чабата" .
Може да ви послужи за приготвяне на вкусни брускети.
Когато съдът е топъл, хлябът се прехвърля в него и се пече 30 минути на 200 ° C с капак и още 15 минути без.
Хлябът трябва да се охлажда минимум един час, за да бъде хрупкав и лесен за храносмилане.
Когато съдът е топъл, хлябът се прехвърля в него и се пече 30 минути на 200 ° C с капак и още 15 минути без.
Хлябът трябва да се охлажда минимум един час, за да бъде хрупкав и лесен за храносмилане.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари