поне 3 вида месо:
свинско (500 гр)
телешко (500 гр)
пилешко (500 гр)
1 кисела зелка
1 ч.ч. ориз
400 гр наденица
черен пипер, червен пипер и сол на вкус
готово тесто за запечатване на гювечето
по желание - 1 малка чаша червено вино
В голям гювеч или няколко по-малки гювечета наредете пласт кисело зеле (предварително
нарязано на ситно) и го подправете с червен пипер, черен пипер и евентуално друга подправка на вкус. Отгоре покрийте с пласт ориз и подредете нарязаното на парчета свинско месо. Покрийте с още един ред
кисело зеле, посолете го с червен и черен пипер и покрийте с пласт от ориза. Наредете върху ориза втори вид месо (телешко на хапки) и продължете с пласт зеле и пласт ориз. Покрийте с ред от пилешкото и завършете с кисело зеле. Най-отгоре подредете парчета наденица. Поставете капака на гювеча (гювечетата) и запечатайте ръба с тестото. Сложете капамата във фурната и печете на бавен огън поне 4 часа.