Ягодите са най-вкусните горски плодове, богати на витамини и минерали. За съжаление сезонът им бързо отминава, затова ви предлагаме да си ги консервирате в бурканче, така че да им се радвате през цялата година!
Количеството на сладкото може да определите сами - за 1 кг ягоди е нужен 1 кг захар.
1. Изчистете ягодите, измийте ги хубаво и ги оставете поне 3 часа да киснат вода, в която сте добавили лимонов сок или лимонтузу.
В рецептата е използван сокът от един лимон на 1 кг ягоди, но може да добавите и повече.
2. Отцедените ягоди подредете в дълбока купа - един ред ягоди, ред захар, отново ред ягоди и редувайте така, докато свършат продуктите.
3. Сварете ги на силен огън при непрекъснато разбъркване, но за не повече от половин час.
4. По време на варенето се образува пяна, която трябва да премахвате с решетъчна лъжица.
5. Когато сладкото е готово, покрийте с влажна платнена кърпа и го оставете да престои така цяла нощ.
6. На следващия ден сварете отново сладкото за 10-тина минути и го насипете в приготвени предварително врели бурканчета.
Ягодите ще останат цели и няма да потъмнеят.
Рецепта за най-вкусното и лесно сладко от ягоди
8 Май 2016
183424
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари