Рецепта за най-сочните кюфтета

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Рецепта за най-сочните кюфтета
Рецепта за най-сочните кюфтета
16642
Рецепта за най-сочните кюфтета
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Според готвачи най-важното при приготвянето на кайма за кюфтета на скара  е сместа да се меси дълго време. Хората обичайно мислят, че две-три движения са достатъчни.

Явно е необходимо да преразгледаме отношението си към подготовката на каймата.

Необходими продукти за 4 порции

1 кг. кайма, смес от по-тлъсто свинско и телешко месо (2:1)

200 гр. лук

1 връзка пресен лук

1 връзка магданоз черен пипер

100 мл. вода

1 щипка захар сол

Начин на приготвяне

1. Двата вида лук и магданозът се нарязват на ситно и заедно с останалите подправки и водата се прибавят към каймата. Каймата се омесва доста добре, докато стане на конци.

2. Оформят се кюфтета и се пекат на скара. ИДЕЯ: Поднасят се гарнирани с пържени картофи, салата от зеле и моркови и лютеница, в която има праз, лют пипер и канела.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft