Рецепта за нежен черен дроб, който ще се яде дори от тези, които не го харесват
24 Февруари 2021
8386
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Състав :
- Черен дроб - 0,6 кг;
- Яйце - 1 брой;
- Чесън - 1-2 скилидки;
- Захар - 1 ч.л .;
- Морска или трапезна сол - 1 ч.л .;
- Лук - 1 глава;
- Брашно - 4 с.л.;
- Сода за хляб - 0,5 ч. л.;
- Масло.
Начин на готвене:
- Накиснете пресен черен дроб в студена вода.
- След това го поставете върху хартиена кърпа, за да отстраните излишната влага и нарежете на малки парченца.
- Отделно изсипете яйцето в контейнера, смесете го със сол, захар, сода за хляб и накълцан чесън.
- Поставете цялата тази смес в парчета черен дроб и оставете да се маринова за около 2 часа, може и повече.
- Запържете лука в загрят тиган и го прехвърлете в отделен съд.
- Поставете черния дроб в същия тиган, но първо оваляйте всяко парче в брашно.
- Запържете го за 3 минути от всяка страна, поръсете с пържен лук, покрийте и оставете да къкри още 5 минути.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари