Рецепта за погача, която няма да ви провали! Вкусна и декоративна

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Рецепта за погача, която няма да ви провали! Вкусна и декоративна
Рецепта за погача, която няма да ви провали! Вкусна и декоративна
53919
Рецепта за погача, която няма да ви провали! Вкусна и декоративна
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Вкусна погача, мека като памук и пълна със сиренце - може да я правите и всеки ден, и за празнични дни. Непременно опитайте нашата Погача на рулца , защото ще я правите повече от веднъж!

Погача на рулца със сирене

Продукти:

1 кг брашно

2 яйца

1 супена лъжица захар

1 супена лъжица сол

100 мл олио

2 пак суха мая

За плънката:

300 г сирене + заквасена сметана

1 белтък

малко сол

Приготвяне:

Първо сложете маята в малко мляко, с лъжица захар, лъжица брашно и оставете да се активира.

Към брашното добавете една супена лъжица сол, яйцето, маята, олиото, леко загрято - 500 мл (може наполовина мляко, наполовина вода) и замесете тесто, което ще оставите на топло да удвои обема си.

Когато тестото е втасало, го преместете върху работен плот и от него оформете 28 топки.

Оставете топките да починат малко (около 20 мин.), разточете 27 от тях на питка. Във всяка сложете по малко сирене. Завийте кифличката и я разполовете, но по диагонал.

погача от кифлички

Подредете ги в тава с диаметър 30 см, застлана с хартия за печене (или по желание). На първия ред се редят 22 половинки, като разрязаната част отива отвън, по самия ръб на тавата.

Втората част подреждаме по същия начин - 18 половини, като разрезът трябва да сочи към средата на кръга.

Поставете останалата топка в центъра и накрая подредете останалите 14 половини около кръга.

Оставете да втаса още малко, покрийте с прозрачно фолио за около 20 минути да престои на топло.

Намазва се с жълтък и се поръсва със сусам, ленено семе (колкото желаете, а може и други семена). 

погача със семена

Пече се на 200 градуса около 40 минути в зависимост от фурната.

Поставете алуминиево фолио отгоре, когато се запече и хване коричка. Когато се изпече, погачата се намазва с олио и може да се сервира гореща.

 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft