Рецепта за полента със зеленчуци: Всяка хапка ме връща във времето, когато живеех в Италия

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Рецепта за полента със зеленчуци: Всяка хапка ме връща във времето, когато живеех в Италия
Рецепта за полента със зеленчуци: Всяка хапка ме връща във времето, когато живеех в Италия
9847
Рецепта за полента със зеленчуци: Всяка хапка ме връща във времето, когато живеех в Италия
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако намирате качамака за скучно и безвкусно ястие, то е защото не сте го опитвали в комбинация с ароматни печени зеленчуци. Можете дори да представите вкусното ястие като заместител на пицата и всички у дома ще останат доволни.

Необходими продукти:

1 литър зеленчуков бульон
1 1/3 чаена чаша царевичен грис за полентата
1 чаена чаша настърган пармезан
2 супени лъжици листенца мащерка
1/2 глава червен лук, нарязан на тънки полумесеци
1 тиквичка, нарязана на тънко
100 грама грилован патладжан - нарязан на тънки резени
100 грама мариновани печени пиперки
100 грама прясна моцарела (на топчета или нарязана на малки кубчета)
малко зехтин за поливане
1/3 чаена чаша обезкостени маслини Каламата
листенца босилек за украса

Начин на приготвяне:

Включете фурната на 200 градуса и намажете със зехтин тавичка с падащо дъно.
В тенджера сипете бульона и добавете 1 чаена чаша вода, поставете на котлона и го включете на средна степен.

Когато започне да къкри, сипете полентата постепенно, като бъркате непрекъснато, за да се усвои. Гответе в продължение на 10-12 минути, докато консистенцията стане по-плътна, като не забравяйте да разбърквате от време на време.
Добавете пармезана и мащерката, изчакайте още няколко минути сиренето да се стопи и всички продукти да се комбинират до еднородна смес.
Пресипете в подготвената тавичка, изравнете и запечете за 20 минути, за да придобие полентата златист цвят.
Извадете от фурната и наредете отгоре зеленчуците - лука, патладжана, тиквичката, пиперките и моцарелата.
Подправете с няколко струйки зехтин и върнете във фурната за още 5-7 минути, за да се разтопи сиренето. Извадете от фурната и оставете да се охлади във формата. 
Извадете от тавичката, поръсете с маслините и гарнирайте с няколко листенца пресен босилек.
Да ви е вкусно!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft