Рецепта за постен тиквеник от Коцето Калки

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
За Дома
Рецепта за постен тиквеник от Коцето Калки
13175
Източник: 24chasa.bg
Снимков материал: pixabay.com
Рецепта за постен тиквеник от Коцето Калки

Kоцето Калки има солидно наследство в областта на кулинарията. Баба му и дядо му са били отлични готвачи и дори имали странноприемница.

Баща му също се справял добре в кухнята.

Днес Калки ви предлага рецепта за традиционен постен коледен сладкиш. Самият той не яде месо от години и спазва двата поста.

ПРОДУКТИ:

1пакет плътни

кори за баница

l700 гтиква

l1 и 1/2 ч.ч. захар

l1 ч.ч.орехи

l1 ч.л. канела

l2-3 карамфилчета

l200 гмаргарин

(ако го правите след Бъдни

вечер може и краве масло)

3-4 с.л.олио

l1 ч.ч. пудра захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

1.Настъргваме тиквата и и след това я слагаме в 50 г от маслото заедно с 2 с.л. от олиото да се запържи. След като омекне, добавяме захарта, канелата, карамфила, счуканите орехи, разбъркваме и оставяме да се охлади.

2.Намазваме тавата с мъничко олио и започваме да редим корите. Слагаме плънката на 3 места между няколко намаслени кори. Заливаме отгоре с останалия разтопен маргарин и печем на 180 градуса.

3.Приготвяме захарен сироп от равни количества захар и вода и заливаме тиквеника с него, докато е още топъл. По желание поръсваме с пудра захар.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft