Като се сетя едно време как баба правеше това месо лошо ми става, трудно и сложно, но пък месото се топеше в устата
Днес същото свинско месо може да бъде приготвено по дузина други начини и то много по- лесно, сега ще ви покажем как
Съставките
свинско месо 2 кг
сол 2 ч.л.
черен пипер 0,5 ч.л.
Черен пипер (грах) 5-7 бр.
дафинов лист 5 бр.
Подготовка
Нарежете месото на резенчета. Сложете ги в голяма купа. Добавете сол и черен пипер. Разбъркайте всичко.
Добавете на дъното на стерилизираните буркани на дафинов лист и пипер. След това плътно наредете месото в бурканите и сложете вода, но не до горе. Затворете с винтови капачки.
Поставете кърпа на дъното на тенджерата, в която ще наредите бурканите. Изсипете студена вода в нея, така че да покрива бурканите 2,5-3 см.
Изчакайте да заври водата. Покрийте с капак и варете 5,5 часа. Изключете огъня. Оставете бурканчетата да се охладят в тази вода.
Месото може да бъде приготвени и от говеждо или от пиле . В първия случай, варете час и половина, във втория - три. Ако все още предпочитате свинско месо, купувайте месо с малък слой мазнини .
Не забравяйте да кажете на другарите си за този трик в готвенето.