Рецепта за торта без брашно

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Рецепта за торта без брашно
6309
Снимков материал: pixabay.com
Рецепта за торта без брашно

Необходими продукти:

За блата:

1,5 ч. ч.

(около 140 грама) фини овесени ядки

100 гр. орехови ядки

150 гр. кафява захар

1 ч. л. набухвател

кората на 1 лимон

1 с. л. прясно изцеден лимонов сок

300 гр. ябълково пюре (без захар)

За плънката:

сварено до покафеняване кондензирано мляко

За глазурата:

100 милилитра пълномаслена сметана

120 гр. черен шоколад

1 с л. ликьор, бренди или ром

Начин на приготвяне:

Смесете овесените ядки , орехите , захарта, набухвателя и лимоновата кора. Смелете ги с помощта на блендер до получаване на "брашно". Прибавете сока от лимона и ябълковото пюре, и след това разбъркайте всичко хубаво.

Изсипете сместа в подмазана с мазнина форма с диаметър 26 сантиметра (или с размери 20/30 сантиметра) и изпечете в предварително загрята до 180 градуса фурна.

Извадете готовия блат и го оставете да се охлади и покрийте с кондензираното мляко. Приберете в хладилника за 10 минути, а през това време направете глазурата.

Сгорещете сметаната (но не бива да завира), свалете от котлона и добавете към нея шоколада, начупен на малки парчета. Минута по-късно разбъркайте до получаването на гладка еднородна смес. Налейте алкохола (не е задължителен) и разбъркайте още веднъж.

Когато глазурата се охлади напълно, покрийте тортата с нея.

Приберете десерта в хладилника за няколко часа, а най-добре ще бъде да престой за една нощ.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft