Съставки:
За блатовете:
200 г. захар
40 гр шоколад
160 гр бадеми
80 г брашно
За плънката:
4 яйца
150 г захар
150 г шоколад
250 гр масло
3 супени лъжици ром
За дресинга:
100 г шоколад
80 грама масло
Приготвяне:
Жълтъците се смесват със захарта и се добавят разтопеният шоколад, смлените бадеми, брашното и накрая белтъците на сняг.
Пече се в тава върху хартия за печене около 20 минути на 180 градуса.
Когато се охлади, се нарязва на три части.
За плънката: Разбийте яйцата със захарта, поставете ги на пара, добавете шоколада и когато плънката се изравни, свалете съда от огъня и оставете да се охлади.
В плънката добавете рома и маслото, а след това разделете сместа на две части и я намажете между блатовете.
За дресинга разтопете маслото, свалете от огъня, добавете шоколада и маслото и разбъркайте, докато сместа стане гладка.