Така можете да го правите често, дори когато нямате много време за готвене.
Представяме ви рецепта за фалшиви сарми . Вкусът е същият като на истинския, но процесът е много по-лесен и бърз.
Ето какво ви трябва и как да го направите.
съставки:
- 1 кг кисело зеле
- 300 г праз
- 100 мл масло
- 100 г хляб
- 500 г мляно месо
- 100 г ориз
- 1 яйце
- 2 супени лъжици галета
сос бешамел:
- 50 г масло
- 2 супени лъжици брашно
- 1-2 скилидки чесън
- магданоз, копър
- 700 мл мляко
Празът и една малка глава кисело зеле се нарязват на ситно. Задушете всичко заедно в олиото. Когато супата изстине, добавете една филия, която сте накиснали в мляко или вода, след това половин килограм кайма, сто грама ориз, едно яйце и подправки на вкус.
Предложенията включват: суха подправка, сол, черен пипер, лют червен пипер, чесън и внимавайте колко сол слагате, защото киселото зеле е солено.
Комбинирайте всички съставки, след това добавете няколко супени лъжици галета и смесете всичко отново. Оставете галетата да втаса за 10-15 минути, докато фурната се загрее.
Когато фурната се загрее, вземете сместа и от нея направете фалшиви сарми, оформете ги с ръце и ги наредете в тава за печене. Като гарнитура към фалшивите сарми може да поднесете сос бешамел, а съставките за него вече са изброени.
Подправките и чесъна се запържват в маслото, след което се добавят брашното и накрая млякото.
Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса от 25 до 30 минути.