Рецептата предлага Деница Тодорова.
Продукти
500 г брашно
1 пак. суха мая
320 мл топла вода
50 мл зехтин
10 маслини
10 чери доматчета
2-3 стръка пресен розмарин
сол
черен пипер
Начин на приготвяне
Изсипваме в дълбока купа брашното и маята.
В мерителна чашка наливаме около 320 мл топла вода, в която добавяме зехтина. Разбъркваме течните съставки и изсипваме при брашното по малко, като леко замесваме с ръка. Необходимо е да получим меко, не лепкаво тесто.
Преместваме на набрашнен плот и месим само 5-10 мин, за да не се стегне. Връщаме тестото в купа, покриваме го с фолио и оставяме да удвои обема си. После го прехвърляме в намазнена тава, поръсена със сол.
Поставяме маслините и доматчетата. Най-лесно е да се направи дупка с пръст и да се поставят в гнезденцата.
Овкусяваме с розмарина, сол и черен пипер и печем 30-40 мин на 200 градуса.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари