Рецепта за хрупкава салата от тиквички за зимата
6 Юли 2020
2083
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Салатата е хрупкава, необичайна и невероятно вкусна. Приготвя се много просто. Но през зимата можете да се насладите на любимите си зеленчуци!
Продукти, от които се нуждаете:
Килограм и половина тиквички;
- Една чушка;
- Един голям морков;
- 50 г чесън;
- Една голяма глава лук;
- Един чл. л соли;
- Две с.л. захар;
- 50 мл оцет;
- 80 мл слънчогледово масло;
- 2 с.л. доматена паста;
- 260 мл кетчуп.
Как да стигнем до процеса на готвене:
- Тиквички е най-добре да изберете млади. Нарежете ги на тънки кръгчета, чиято дебелина трябва да е около половин сантиметър.
- Обелете лука и нарежете на полупръстени.
- Нарежете чушката на парчета.
- Обелете и настържете морковите със специална ренде за корейски моркови.
- Поставете всички зеленчуци в един голям тиган, добавете сол, захар, налейте олио, добавете кетчуп и доматено пюре, които трябва да се разреждат с чаша вода.
- Смесете всичко и поставете тигана на огъня. Когато масата заври, намалете котлона до минимум и оставете да къкри под затворен капак за половин час, като от време на време се намесвате, за да не изгорите.
- След 30 минути добавете чесън към зеленчуковата маса, добавете оцет и оставете да къкри още пет минути.
- Подредете салатата в буркани, които преди това трябва да бъдат стерилизирани, затегнете капаците, сложете капака и увийте нещо топло.
- След като изстине, прехвърлете на съхранение на хладно място.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари