Рецепта, която копнеете да опитате - меко тесто, пълно с кашкавал! Адска вкусотия, без мая и яйца

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Рецепта, която копнеете да опитате - меко тесто, пълно с кашкавал! Адска вкусотия, без мая и яйца
Рецепта, която копнеете да опитате - меко тесто, пълно с кашкавал! Адска вкусотия, без мая и яйца
6106
Рецепта, която копнеете да опитате - меко тесто, пълно с кашкавал! Адска вкусотия, без мая и яйца
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

През зимата тялото „търси” вкусна храна, която в същото време завладява всичките ни сетива. За целта днес ви представяме рецепта за меко пълнено тесто с кашкавал , което се пече на тиган и не съдържа мая и яйца.

Резултатът е истинска наслада за всички сетива - по-вкусно от палачинка или пица и същевременно много лесно! Ето рецептата за уникалното Пълнено хлебче на тиган с кашкавал :

Пълнено хлебче на тиган с кашкавал

Необходими съставки:

90 гр. брашно

55 гр. прясно мляко

10 гр. разтопено масло

малко сол

1 средно голям картоф

2 чаени лъжички майонеза

Моцарела или кашкавал

Приготвяне:

Пресейте брашното в купа, добавете хладкото мляко, разтопеното масло и щипка сол, и оформете топка с помощта на шпатула. След това омесете на ръка за около 5 минути. Увийте готовото тесто в прозрачно фолио и поставете в хладилник за 1 час.

топка тесто

Междувременно сварете до готовност 1 голям картоф, намачкайте на пюре и добавете 2 лъжици майонеза.

След час извадете тестото и го разточете на кръг с диаметър 22 см.

кръгъл диск тесто

Върху тестото сложете половината настъргана моцарела, отгоре намажете картофеното пюре и покрийте с останалата моцарела.

пълнено хлебче с моцарела

След това прищипете краищата на тестото върху плънката, така че да се запечата хубаво и с длани притиснете тестото. След това минете няколко пъти внимателно с точилка, за да оформите диск с големината на тигана.

Намажете дъното на тигана с разтопено масло и сложете вътре пълненото тесто.

пълнено хлебче с кашкавал

Когато хване лек загар отдолу, намажете горната част на тестото с масло и обърнете питката. Щом се зачерви, обърнете отново, а след това - още веднъж, докато хлебчето стане готово.

Още топло го нарежете на пръчици и поднесете със сос по желание.

пълнено хлебче с кашкавал

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft