Тази рецепта за ТЕГЛЕНА баница не ме е предавала от 20 години! Толкова е лесно - само трябва да опиташ:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тази рецепта за ТЕГЛЕНА баница не ме е предавала от 20 години! Толкова е лесно - само трябва да опиташ:
Тази рецепта за ТЕГЛЕНА баница не ме е предавала от 20 години! Толкова е лесно - само трябва да...
13054
Тази рецепта за ТЕГЛЕНА баница не ме е предавала от 20 години! Толкова е лесно - само трябва да опиташ:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Още не сте опитвали подобна рецепта за баница ! И нека фактът, че се прави с домашно замесено тесто , не ви отказва, защото процедурата е лесна и простичка, а резултатът - малка фантазия от тесто и плънка! 

Не е нужно да разточвате или чакате тестото да втасва, баницата е готова за няколко минути, така че не е нужно да я приготвяте няколко часа предварително, а примерно половин час преди закуската. Ето какво ви трябва за тази Домашна теглена баница :

теглена баница

Домашна теглена баница

Продукти:

1 чаена лъжичка захар

1 чаена лъжичка суха мая

600 мл вода (или 3 чаши по 200 мл)

1 чаена лъжичка сол

600 г брашно

100 г масло

200 мл олио (1 чаша)

сирене на вкус

1 яйце

сусам за поръсване

Приготвяне: 

Замесете тесто, като първо смесите маята и захарта. Добавете 3 чаши вода със стайна температура и разбъркайте с шпатула, докато маята започне да набъбва. След това добавете 1 чаена лъжичка сол и накрая добавете брашното, на два пъти.

Омесете тестото първо с шпатула, а когато бъркането стане трудно, защото ще започнат да се образуват по-големи парчета тесто, започнете да месите на ръка. Прехвърлете тестото върху набрашнена работна повърхност и месете, докато стане гладко, компактно и не лепне по пръстите ви.

тесто за баница

След това го разтегнете с ръце под формата на по-дебело руло и го нарежете на 15 парчета. Оформете всяко парче на цилиндър, както е показано на снимката по-долу. В огнеупорен съд или по-дълбок съд сложете 100 г разтопено масло и 100 мл олио.

парчета тесто

тесто в мазнина

Започнете да нареждате парчетата тесто в съда, след което ги покрийте с прозрачно фолио и оставете тестото да почине 20 минути. След като изтече времето, оваляйте хубаво тестото в мазнината от всички страни и започнете да разтягате парчетата едно по едно с помощта на пръстите си.

банично тесто

теглено тесто

Тестото ще бъде толкова еластично, че ще забележите как се разтяга почти без усилия. Когато го разтегнете доколкото можете, започнете да нареждате натрошеното сирене на един ред в единия край, а след това го увийте като руло, като започнете от края, където е сиренето.

баница от теглено тесто

Така приготвяте цялото останало тесто до изчерпване и след това в кръгла тава започнете да увивате лентите от средата като охлюв, докато напълните цялата тава. Намажете с 1 яйце и поръсете със сусам непосредствено преди да сложите баницата във фурната.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до златисто кафяво отгоре и готовност отвътре. Забележка: ако сиренето, което използвате, не е солено, можете предварително да го настържете и посолите. 

домашна теглена баница

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft