Няма някой, който да не се радва на неустоимия вкус на сладоледа. Но дали сте опитвали пържен сладолед ? Да, на първо четене звучи странно и нереално, обаче, става дума за наистина прекрасен десерт, който със сигурност ще ви хареса. Днес ви показваме рецепта за това как да го приготвите в домашни условия.
Съставки:
- 8 топки сладолед (с вкус по избор)
- 3 чаши натрошен корнфлейкс
- 1 ч.л. канела
- 1 ч.л. захар
- 3 яйчени жълтъка
- олио за готвене
Начин на приготвяне:
Подредете топките сладолед в чиния и ги оставете в хладилник за 1 час, за да са съвсем твърди.
В дълбок съд се смесват корнфлекса, захарта и канелата.
В друга купа разбийте белтъците от яйцата.
Вземете топките сладолед и отъркаляйте в купата с корнфлейкс, така че да има корнфлейкс от всички страни. Поставете топките отново в хладилник за около 30 минути.
Извадете и ги оваляйте в белтъците, а след това отново в корнфлейкс. Поставете отново в хладилник. Този път за 1-2 часа.
В тенджера поставете достатъчно масло, за да могат да се потопят топките сладолед.
Извадете сладоледа от хладилника. Най-добре е да пържите една по една топка. Поставете топките сладолед в горещото масло и запържете 10-15 секунди. Завъртете, за да испржи от всички страни.
Върху всяка топка може да поставите разбити на пяна белтъци, парче плод или гарнирани с шоколадов дресинг или мед.
Сервирайте го сладоледа горещ.
Съвет:
Ако в началото не успеете да направите идеални топки, не се разочаровайте. След като се втвърди сладоледа, ще можете лесно да оформите дори и с ръце.
Не запържвайте сладоледа за повече от 15 секунди, защото може да се пръсне обвивката и да изтече в маслото.