Обичам да осолявам сланина по този начин и баба ми ме научи на това. Оказва се пикантна, нежна и безумно вкусна. Може безопасно да се предложи на гости като я нарежете.
Повярвайте ми, те ще я оценят и на масата няма да остане нито едно парче!
Продукти, от които се нуждаете:
За един буркан сланина;
- Сушен чесън;
- Черен пипер;
- Пет чаши вода;
- Една чаша сол;
- Дафинов лист.
Нека започнем да готвим:
Комбинирайте вода със сол в тенджера и оставете да заври, а след това оставете саламурата да се охлади.
Накълцайте дафиновите листа и добавете черен пипер и сух чесън в удобна чиния.
Нарежете сланината на порции и оваляйте всеяко парче в сместа. Поставет в стерилен буркан и го покрийте със саламура.
Затворете капака и оставете при стайни условия за седем дни и след това съхранявайте в хладилника.
Можете също да използвате всякакви подправки, които харесвате, като лютиви или бахар.
Можете да сервирате такава сланина със специален сос, състоящ се от растително масло, оцет и черен пипер.