Приятна комбинация от тиквички и сирене в заливка. Звучи вкусно, а също така и просто за приготвяне.
Летния период изобилства с тиквички, така че защо да не ги използвате за приготвяне на храна, която може да бъде предястие и също основно ястие?
400g изрендосани тиквички
100g Фета сирене
1 скилидка чесън
кромид лук
1 Яйце
Сол и черен пипер
30g Брашно
15g галета
Малко брашно за търкаляне на крокетите
Олио за готвене
Рендосаните тиквички подсолете и оставете за 10-ина минути да пуснат течността. След това ги прехвърлете в купа и добре изцедете от течността.
На изцедените тиквички добавете сиренето, чесън, лукът, яйцето, солта и черен пипер, брашното и галетата. Разбъркайте добре всички съставки, докато не получите еднородна смес.
С малка лъжичка вземайте частот сместа и направете малки кръгли топчета, които оваляйте в брашно.
Загрейте олиото и запържете крокетите, докато не получат златистожълт цвят.
Готовите крокетчета можете да сервиране със сос по желания.