Количествата по тази рецепта са според вашия вкус и нужди. Не са ви нужни точни мерки за успешен краен резултат.
Стъпка 1: Разбийте 1 яйце с малко брашно, олио, сол и прясно мляко. Сместа трябва да бъде гъста като тесто за палачинки. Изпържете палачинките в тиган. Най-добре е да бъдат двойно по-дебели от обикновеното.
Стъпка 2: За плънката запържете малко лук, докато се зачерви. Добавете каймата и подправете на вкус. Запържете 15-тина минути и накрая добавете доматено пюре. Когато дръпнете сместа от котлона, добавете малко сирене или кашкавал.
Стъпка 3: За соса бешамел поставете малко масло в касерола, разтопете го, добавете 2-3 супени лъжици брашно и ги запържете при непрекъснато бъркане. Добавете прясно мляко, като отново бъркате непрекъснато, и варете, докато получите смес, гъста като пюре. Дръпнете соса от огъня. По желание добавете подправки на вкус.
Стъпка 4: В намазнена тавичка поставете една палачинка, след това малко от плънката и залейте със соса бешамел. Подреждайте продуктите така, докато не изчерпате всичко. Завършете с палачинка и сос бешамел (без пълнеж). Печете на 250 градуса около 20 минути, след това намалете на 200 градуса и печете около половин час. Поднесете лазанята топла, с настърган кашкавал отгоре.