Печените картофи можете да направите по един малко необичаен начин - от тях направете мини пици. Това предястие е чудесно за партита с приятели.
Можете предварително да се приготвите, а след това за кратко да загреете и сервиране топли.
Във всеки случай, това, което е най-важното е, че можете да се възползвате от творчеството си, така че всеки път, когато готвите да използвате различен пица пълнеж.
Необходими съставки:
8 средни картофи
2 супени лъжици зехтин
½ чаша доматен сос или кетчуп
1 чаша настърган кашкавал
Ситно нарязан магданоз за украса
Приготвяне:
1. Загрейте фурната на 220 градуса.
2. нарежете на половинки картофите и ги подредете в тиган. Пече се от една страна 15 минути, а след това се изваждат от фурната, обръщат се и се пекат още 15 минути.
3. С вилица проверете дали са добре изпечени.
4. След това се намазват със зехтин.
5. Допечете ги още 10-на минути, докато не получат златисто-жълт цвят.
6. След това на всеки картоф нанесете част от доматения сос, рендосания кашкавал.
7. Печете още 3 до 5 минути, докато напълно не се разтопи кашкавалът.
8. Декорирайте със магданоз.