Създателят на тази прочута рецепта е монахинята Hildegard fon Bingen, която е живяла преди 800 години.
По-късно тази рецепта за сърдечни проблеми взимат и известни лекари, помагайки на множество техни пациенти.
Монахинята съветвала, че всяко домакинство трябва да има тази рецепта, която постига необикновени успехи. Същото твърди и прочутата билкарка Мария Нужно, авторка на книгата "Здраве от Божията аптека".
Това естествено лекарство за сърце се оказва успешно при сърдечни слабости и истински сърдечни заболявания. Използва се, когато се почувстват сърдечни проблеми като "бодежи в сърдечната област", треперене, прескачане, след стрес.
Необходимо е:
10 пресни стръкчета магданоз (без корен)
литър домашно червено или бяло вино
две лъжици винен оцет
300 г. натурален пчелен мед
Приготвяне:
Десетте пресни стръкчета магданоз заедно с листата се поставят в литър домашно вино и добавяте 1-2 супени лъжици чист винен оцет.
Варете 10 минути на слаб огън . След добавяне на 300 грама мед и се оставя още 4 минути да ври. Жаркото вино изцедете и още горещо го поставете в бутилка, което по-рано сте измили добре. Здраво затворете
Употреба:
Напитката се използва ежедневно по една супена лъжица до прекратяване на болежките. За по-големи проблеми със сърцето е необходимо да се използва по-дълъг период от време.