Рецепта от бабите за истинско домашно кисело мляко

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Рецепта от бабите за истинско домашно кисело мляко
Рецепта от бабите за истинско домашно кисело мляко
17055
Източник: actualno.com
Рецепта от бабите за истинско домашно кисело мляко
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Хубаво би било да си надоите млякото сами или да си намерите наистина прясно мляко (не от магазина, а от онези добри баби и дядовци, които рано сутрин пристигат от някое село и го продават в пластмасови шишета).

Млякото не трябва да се разрежда с вода, защото няма да може да се подкваси. След като млякото се свари, оставете го да изстине до подходящата температура.

Можете да използвате термометър, но по-автентично става по "бабешкия" начин - можете ли да задържите пръст в млякото за 10 секунди спокойно, значи е време да подквасвате, пише bb-team.org

. Разделете го в предварително приготвените много добре измити буркани. Пригответе си чаша с хладка вода и закваска. На върха на супена лъжица гребнете малко от закваската, след това топнете в чашата с вода и разбъркайте.

Получената каша разбъркайте в буркана с прясно мляко. Сложете капачката и преминете към следващия буркан. Напълнените и затворени буркани наредете плътно един до друг върху предварително приготвени за целта одеало и вестници Завийте отгоре с найлонов плик, а след това с вестници и най-накрая с одеалото.

След няколко часа киселото мляко ще е готово. Можете да го приберете в хладилника. Ако не отваряте бурканчетата, млякото няма да се развали бързо и така ще може да се запасите за една-две седмици напред.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft