От обикновени картофи можете да направите толкова вкусно ястие, че изцяло да замени скучните кюфтета от кайма. Получава се също толкова апетитно, засищащо и вкусно, определено ще ви хареса и ще ги приготвяте често. Предлагаме ви да опитате тази рецепта за Сибирски кюфтета с картофи и кайма - със сигурност ще я правите повече от веднъж!
Сибирски кюфтета
Продукти:
- картофи, 1 кг
- яйца, 2 бр.
- брашно, 4 с.л.
- сол и черен пипер
- кайма, 500 г
- лук, 1 глава
- подправки на вкус
- масло, 100 г
- чесън, 2 скилидки
- зелени подправки на вкус
Приготвяне:
Настържете картофите на средно ренде, изстискайте сока и добавете яйца, брашно, сол и черен пипер. Можете също така да добавите подправка за картофи с ароматни билки.
Смесете каймата с настърган лук и чесън, сол и черен пипер, овкусете с подправки, омесете добре. Оформете от сместа малки топки.
Смесете меко масло (100 г) с нарязан копър, сол, оформете като "салам", увийте във фолио и сложете овкусеното масло във фризера за 15 минути.
Нарежете втвърденото ароматно масло на парчета според броя на кюфтетата.
Във всяко кюфте се слага парченце масло с копър.
„Облечете“ всяко кюфте в слой от картофена маса и изпържете в голямо количество растително масло на умерен огън.
Извадете готовите кюфтета върху тавичка, покрита с хартия за печене, и ги пъхнете във фурната да се пекат за 30 минути при температура 170 - 180 градуса.
Получава се много вкусно, апетитно ястие, със сочен месен пълнеж и приятен кремообразен аромат.