Рецепта от едно време: Сладки Жълъдчета - винаги първи свършват на всеки празник!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Рецепта от едно време: Сладки Жълъдчета - винаги първи свършват на всеки празник!
Рецепта от едно време: Сладки Жълъдчета - винаги първи свършват на всеки празник!
8026
Рецепта от едно време: Сладки Жълъдчета - винаги първи свършват на всеки празник!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Жълъдчета  – няма как да не си спомняте тези сладки от близкото минало! Крехко и нежно тесто, пълно със сладко от кайсии или шипки, наполовина потопено във фина лъскава шоколадова глазура, след което оваляно в кокос или ядки. Рецептата се споделяше навремето от всички майки и баби, така че най-вероятно присъства и в рецептурника на вашето семейство. За да не ровите да търсите, предлагаме ви най-сполучливата рецепта за вкусни сладки Жълъдчета :

сладки Жълъди

Сладки Жълъдчета

Продукти за тестото:  

  • 250 г мас или меко масло
  • 250 г пудра захар
  • 2 пакетчета ванилова захар
  • 1 пакетче бакпулвер
  • 500 г брашно

За пълнежа:

  • сладко от кайсии или шипки

За глазурата:

  • 100 г шоколад за готвене
  • 100 мл прясно мляко
  • 2 с.л.олио

За овалване:

  • кокос или смлени ядки.

Приготвяне:

Разбийте маста (маслото) заедно с пудрата захар до получаване на кремообразна консистенция (не много дълго). След това започнете постепенно да добавяте брашното.

Загрейте фурната на 120 градуса. С помощта на две малки лъжички се оформят половинките жълъди (като топчета с леко стеснена, издължена и овална една страна).

Подредете ги в голяма тава (от фурната), застлана с хартия за печене и ги изпечете за 60 минути. (Ако не ви се получава с лъжиците, коригирайте малко формата с пръсти). Направете същото и с останалото тесто.

жълъдчета рецепта

Сладките се пекат по-дълго време на слаба фурна, защото трябва да останат светли. Оставете ги да изстинат добре, преди да ги слепите две по две със сладко по избор. Разтопете шоколада на водна баня, добавете млякото, когато всичко се разтопи, добавете олиото.

сладки Жълъдчета

Трябва да се получи фина, лъскава, плътна глазура (като крем). Потопете всеки съединен "жълъд" до половината в глазурата и оваляйте напоената страна в кокос или
смлени орехи.

домашни сладки жълъди

Да ви е сладко!

жълъдчета сладки

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft