Рецепта „майстор тоник“- най-силният домашен антибиотик

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Лечение с билки
Рецепта „майстор тоник“- най-силният домашен антибиотик
11977
Източник: Био Поглед
Снимков материал: pixabay.com
Рецепта „майстор тоник“- най-силният домашен антибиотик

„Детоксикация“ е понятие, което се споменава много в днешно време и е свързан с търсенето на продукти и напитки, които разбира се ще помогнат на хората да премахнат отпадъчни продукти и други нежелани вещества от телата им. Поради тази най-нова тенденция, хората са склонни да мислят, че детоксификацията е относително нов метод за поддържане на тялото здраво.

 

Истината е обаче, че хората доста назад в историята са разбрали, че някои вещества – като чесън – са били в положение да ги държат здрави, така че тези вещества са били често използвани за медицински цели и за лекуване на различни здравословни оплаквания.

Основната идея за описаната по-долу рецепта, всъщност, датира от средновековна Европа.

 

Прочетете, за да разберете повече за това! За „ майстор тоник “ Лекарството долу е известно като „майстор тоник“, защото съставките – като чесън, ябълков оцет и куркума – са се доказали като ефективни както срещу грам положителни, така и грам-отрицателни бактерии и те имат противогъбични и антивирусни свойства.

 

Този тоник също е в състояние да стимулира циркулацията на кръвта и лимфната течност, като по този начин укрепва имунната система. Всичко това го прави изключително здравословен за тялото. Освен борба с бактериални, вирусни и гъбични инфекции, този тоник може да увеличи притока на кислород и хранителни вещества към всички клетки в тялото, като по този начин подобрява не само имунитета, но и общото здравословно състояние.

Рецепта

Съставки:

3 чаши ябълков оцет ¼ чаша чесън, нарязан ¼ чаша лук, нарязан 2 пресни люти чушки ¼ чаша настърган джинджифил 2 супени лъжици настърган хрян 2 с.л. куркума на прах

Смесете добре последните шест съставки в купа, а след това прехвърлете в стъклен буркан. Изсипете ябълковия оцет (добавете повече от три чаши, ако е необходимо, за да запълни буркана). Затворете буркана и разкалатете енергично. Дръжте буркана на хладно и сухо място за 2 седмици, като се разбърква два пъти на ден. След това прецедете течността. Не е необходимо да се държи в хладилник, тъй като ще се запази за дълго време

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft