Рецептата е толкова лесна, че може да я направите без да ви мигне окото- 3 рецепти с картофи, които ще заобичате

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Рецептата е толкова лесна, че може да я направите без да ви мигне окото- 3 рецепти с картофи, които ще заобичате
Рецептата е толкова лесна, че може да я направите без да ви мигне окото- 3 рецепти с картофи,...
100477
Рецептата е толкова лесна, че може да я направите без да ви мигне окото- 3 рецепти с картофи, които ще заобичате
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Подготовката за шумен празник винаги отнема много време. Първо,домакините започват да се опитват да намерят рецепти за горещи ястия на празничната трапеза и да помислят как ще организират работата си. Най-често подготовката за Нова година започва 2 дни преди честването и завършва незабавно в 23:59 часа. Затова нека не губим толкова време в готвене, а да имаме нещо специално на масата и най-важното вкусно.

Сега ще ви дадем точно такава рецепта. Може още довечера да експериментирате дали ще ви хареса и да ни споделите

вечеря с картофи

Но защо да се преуморите, ако можете да изненадате гостите си с апетитни и много сърдечни ястия, които можете лесно да готвите без никакви размирици. Ние сме подготвили за вас 3 успешни и много вкусни рецепти за за забавна компания. С тях, определено няма да имате неочаквани проблеми!

 

Пълнени картофи

Ще ви трябва

9 картофа по- големи
9  яйца
600 г мляно месо
2 лука
300 г кашкавал
подправки на вкус
сол на вкус
черен пипер на вкус
слънчогледовото масло на вкус

Пълнени картофи

Как да си ги приготвите

Обелете и сложете картофите да се варят, докато станат наполовина готови. Междувременно запържете лука с мляното месо в слънчогледово олио. Изчакайте да се охладят картофите, след това използвайте чаена лъжичка, за да извадите средните парчета от всеки картоф, за да направите дълбоки "чаши". Напълнете с каймата, сложете подправки и чукнете отгоре по едно яйце. Поръсете с настърган кашкавал. Изпратете ястието в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20-30 минути.

пълнени картофи

Малки гнезда с картофи

Ще ви трябва

500 гр. мляно месо
6 картофи
1 домат
1 лук
100 г кашкавал
100 г майонеза
слънчогледово масло
сол на вкус
черен пипер на вкус
3 скилидки чесън

 

Как да си ги приготвите

Обелете картофите, нарежете 5  кръгли филийки, поставете ги в дълбок съд, сложете сол и черен пипер, можете да добавите любимите си подправки.
Настържете на финно ренде половината от обеления лук и го разбърквайте с мляното месо, добавете още настърган картоф и яйце. Добавете сол, пипер и разбъркайте добре. Измийте доматите и ги нарежете на тънки кръгли филийки. Нарежете останалия лук на тънки пръстени.

Смажете тавата за печене със слънчогледово олио и сложете месото върху нея, образувайки го на плоски малки торти с мокри ръце. Сложете отгоре лук, домати и картофи. Изпратете тавата за печене в предварително загрятата фурна от 180 градуса за 20 минути.

В дълбока купа смесете майонезата с чесъна, настъргано с фин ренде и нарязани зеленчуци, минавайки през пресата. Извадете ястието от фурната, почистете картофите със соса и отново изпратете тигана във фурната за 20 минути.

 

Пурички с картофи

Ще ви трябва

2 картофа
2 супени лъжици слънчогледово масло
черен пипер
4 листа бутер тесто или арабски питки
1 ч.л. пшенично брашно
1 ч.л. сол
1 яйце
сусам на вкус

Пурички с картофи

Как да си ги приготвите

Обелете картофите, нарязайте ги и ги сложете да се варят. Изцедете водата, когато станат готови, добавете черен смлян пипер и направете на пюре. Разстилайте питката хляб или бутер тестото на работната повърхност, използвайки силиконова четка, намажете я със слънчогледово олио. Леко поръсете питката с пресято брашно. Изрежете на ленти (широчина 4-5 см)., за да може да си направите пурички

Използвайки супена лъжица, поставете картофите на върха на всяка лента и сгънете на пурички Поставете пуричките на лист с пергамент хартия, намажете с четка с разбито яйце и поръсете със сусамови семена.
Изпратете ястието във фурната, която предварително сте загряли до 200 градуса, до златисто- кафяво.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft