Рецептата за лудото тесто, което все си е прясно! Престоява в хладилника и пак може да се ползва, като прясно приготвено

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Рецептата за лудото тесто, което все си е прясно! Престоява в хладилника и пак може да се ползва, като прясно приготвено
Рецептата за лудото тесто, което все си е прясно! Престоява в хладилника и пак може да се ползва,...
11200
Рецептата за лудото тесто, което все си е прясно! Престоява в хладилника и пак може да се ползва, като прясно приготвено
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това тесто може да се използва за различни ястия, а може и дълго да стои в хладилник и да се използва. Просто пркатично и най-доброто от всичко е, че е вкусно и меко. 

Съставки: 

- Около 1 кг брашно

-500 мл. хладко прясно мляко

- 200 мл.

кисело мляко

- 2 яйца

- 2 супени лъжици сол

- 1 чаена лъжичка захар

-1 кубче мая

Приготвяне: 

Изсипете един килограм брашно и направете дупка. В дупката сложете малко хладко мляко и маята и поръсете със захар. Смесете с малко брашно и оставете маята да бухне. Добавете и останалите съставки и измесете меко тесто. При нужда добавете още малко брашно, докато тестото спре да залепва за ръцете. Покрийте тестото с кърпа и оставете хубаво да втаса. От това тесто можете да направите пити, кифла, пица ... каквото и си пожелаете. 

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft