Мекото тесто и неземен аромат - това е правилното описание за тези домашни кифлички, които са идеално решение за вечеря или закуска. Представяме ви рецептата за неустоими домашни кифлички - меки като дунапрен!
Неустоими домашни кифлички
Продукти:
100 мл прясно мляко
100 мл вода
100 мл олио
1/2 супена лъжица сол
1/2 супена лъжица захар
1 пакетче суха мая
около 500 гр. брашно
За плънката:
300 гр.
къри
хималайска сол
черен пипер
зехтин
босилек
За намазване:
яйце и сусам
Приготвяне:
Изсипете брашното в подходящ съд, добавете сухата мая, солта, захарта, разбъркайте и добавете хладко мляко, олио, хладка вода и омесете гладко тесто.
Оставете тестото да почива за половин час. През това време запържете горгонзолата в загрято олио, подправете на вкус и оставете да се охлади. Объркайте с останалите съставки за плънката. След като тестото втаса, разточете го на голям кръг и го нарежете на триъгълници. Поставете лъжица от съставките за пълнежа върху широката част на всеки триъгълник и навийте кифлички.
Намажете кифличките с разбито яйце и поръсете със сусам. Печете на 180 градуса за 20 минути.