Актрисата Натали Портман отслабна с 10 кг, следвайки вегетарианска диета. Открихме нейната гениална рецепта за салата !
За ролята си във филма "Черен лебед" Натали Портман получи признание от филмовите критици: актрисата получи "Оскар", "Златен глобус" и наградите на Гилдията на актьорите за най-добра актриса.
Изтънчеността и крехкостта са качества, присъщи на балерините.
Натали Портман, снимка: Кадър от филма "Черен лебед"
Подготвяйки се за ролята, Натали Портман трябваше да тренира между 5 и 8 часа на ден. Актрисата призна, че дневният й калориен таван бил 1200 kcal. Тя разделяла всички калории, които приемала на няколко хранения, като намалила размера на порциите. Струва си да се отбележи, че такива интензивни натоварвания със силен калориен дефицит са опасни за здравето.
Нека си припомним, че Натали Портман е вегетарианка и следователно източниците на протеини, които консумира, са изключително растителни, като боб и леща. А основното й ядене по време на диетата било... салата от боб и сирене фета, с чиято именно помощ отслабнала с 10 кг.
снимка: Социални медии
Опитайте да я приготвите днес и ще забележите колко питателна и вкусна е.
Салатата от леща на Натали Портман
(Време за приготвяне: 15 мин.)
Продукти:
- 400 гр. зелена леща
- 1 шалот
- 200 гр. червен боб в собствен сок
- 175 гр. сирене фета
- 1 връзка пресен магданоз
- 2 с.л. зехтин
- 1 ч.л. морска сол
- 7 бр. чери домати, жълти
- 1 дълга краставица
снимка: Социални медии
Начин на приготвяне:
Разбъркайте консервираната леща и червения боб, след това добавете нарязания шалот, краставицата, магданоза и доматите.
Преди сервиране гарнирайте салатата с кубчета сирене, посолете и поръсете със зехтин.
снимка: Социални медии
Посоченото количество продукти е за 2 порции, така че ако я приготвяте само за себе си, намалете съответно или я разделете на две.
Да ви е сладко!