2 Март 2019
20959
Снимков материал: pixabay.com
Наскоро светът буквално полудя по т.нар. " мраморна глазура " - с нея тортите се превръщат в истински огледални шедьоври, сякаш от друга вселена.
Изобретателят на рецептата е сладкарката Олга Носкова. Творенията й я превърнаха в истинска световна знаменитост!
Наскоро бе разкрита и тайната на прочутата огледална глазура :
Продукти:
- 20 гр.желатин на прах;
- 120 гр.вода;
- 300 гр.глюкоза;
- 300 гр.захар;
- 200 гр.кондензирано мляко;
- 300 гр.шоколад (подходящи са бял, млечен или тъмен);
- хранителни оцветители.
Приготвяне:
- Разбъркайте желатина с водата;
- Кипнете във водата захарта и глюкозата;
- Отстранете сместа от огъня и добавете желатина;
- Прибавете и кондензираното мляко;
- Залейте с шоколада и отстранете въздушните мехурчета от повърхността;
- Загрейте сместа до 35 градуса.
"Мраморният" ефект се постига чрез разливане върху тортата на различни глазури.
Олга публикува красиви снимки на своите творби в Instagram.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари