Лятото току-що започна, а аз вече правих домашен сладолед два пъти. Първият път - класически, а вторият - от пуканки ! Преди да решите, че това е поредната глупост, трябва да знаете, че тази рецепта е най-популярният десерт в Америка в момента.
Както забелязах, от другата страна на океана има култ към пуканките. Не само се приготвят с различни вкусове, но и друга храна се приготвя с вкус на пуканки . Вземете например сладолед. Прост, но интересен десерт!
Как да си направим сладолед от пуканки
Не препоръчвам да използвате пуканки от магазина за това ястие. По правило там вече се добавят различни подправки и сол. За сладолед от пуканки ще ви трябват 100 грама сурови царевични зърна без добавки. Те ще придадат на десерта уникален вкус и аромат.
Продукти:
зехтин на вкус
пуканки - 100 гр. царевични зърна за пукане
50 мл прясно мляко
395 гр.
200 мл сладкарска сметана
Приготвяне:
Запържете царевичните зърна в сгорещена мазнина в тиган, покрит с капак. Когато се превърнат в пуканки, охладете и изсипете в блендер. Добавете млякото.
Смелете съставките на хомогенна маса, прекарайте я през цедка. Към тази маса добавете кондензирано мляко и сметана. Разбъркайте с бъркалка. Изсипете заготовката във форма за сладолед (или обикновена пластмасова кутия), покрийте я с капак.
Поставете сладоледа във фризера за поне 3 часа. Сервирайте го под формата на топки, украсени със същите пуканки. Може да се карамелизират предварително.
Такъв сладолед препоръчвам и да полеете със солен карамел. Получава се много вкусно!